VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOENEN (VLOS)

Wat is een VLOS (voorlopige orthopedische schoenen)?

VLOS staat voor voorlopig orthopedisch schoeisel en wordt vervaardigd voor tijdelijk gebruik. Voorbeelden van een indicatie voor een VLOS zijn: huideffecten, ulcera of wondjes of herstel na een operatief ingrijpen. Ook tijdens een revalidatieperiode, waarbij de voetvorm en/of -functie nog kunnen veranderen, kan een VLOS worden voorgeschreven.

Procedure:
Van uw specialist ontvangt u een verwijzing waarin uw zorgvraag geformuleerd is. Met deze aanvraag kunt u een afspraak maken bij ons.

Bij de eerste afspraak wordt meteen een afdruk van uw voeten gemaakt. Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur, waarbij we ook de details zullen bespreken (kleur, materialen en voorzieningen).

Op basis van de afdrukgegevens stuurt de schoentechnicus de aanvraag van uw specialist samen met onze offerte naar uw zorgverzekeraar om een machtiging te verkrijgen.

 Na het maken van de voetafdrukken duurt het nog 10 werkdagen voor de schoenen klaar zijn. In sommige gevallen vindt er nog een tussenpas plaats.

 Pas wanneer de voeten voldoende hersteld zijn, kan er samen met de arts bekeken worden of er naar een definitieve voorziening kan of moet worden overgegaan.

 Er wordt altijd een controle afspraak gemaakt met u na het afleveren van de VLOS.


Aanvragen van VLOS

Een VLOS dient altijd aangevraagd te worden door een medisch specialist, bijvoorbeeld orthopedisch chirurg, revalidatiearts of verpleeghuisarts, dit is per verzekering verschillend. Het kan gaan om één VLOS, aan één van de voeten, of om een paar VLOS, aan beide voeten.

Voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) voorbeelden

Contact:
U kunt iedere werkdag telefonisch contact opnemen van 08.30-12.00 uur en 13.00-17.00 uur op het volgende telefoonnummer: 038-7370139.

Adresgegevens:
Eikenlaan 17, 8051 BD te Hattem
Telefoonnummer: 038-7370139
E-mail: info@perspectis-ost.nl
Website: https://www.perspectis-ost.nl


Bereikbaarheid met de bus:
Bus 203 stopt langs de Apeldoornseweg: halte Sparrenlaan/’t Heem. U loopt de Sparrenlaan in, de tweede straat rechts is de Eikenlaan, na ongeveer 400 meter bent u gearriveerd op Eikenlaan nr. 17.

 

Openingstijden:

Maandag:    08:30 - 17:00

Dinsdag:      08:30 - 17:00

Woensdag:  08:30 - 17:00

Donderdag:  08:30 - 17:00

Vrijdag:         08:30 - 17:00

Zaterdag:      GESLOTEN

Let op: Wij werken uitsluitend op afspraak

Perspectis Orthopedische Schoenen Zwolle