Nieuws

Perspectis Orthopedische Schoentechnieken - Behandelkamer

Onze 2e behandelkamer

 Wij hebben verbouwd. Dit is onze 2e behandelkamer die in het najaar gerealiseerd is.

Perspectis orthopedische schoentechnieken nieuws 1

WELKOM NIEUWE COLLEGA: WILLEKE HESSELINK

We zijn heel blij met Willeke Hesselink, zij komt het secretariaat versterken per 1 juni. Willeke werkt op het front office dus grote kans dat je haar tegenkomt bij de balie of aan de telefoon. Met haar no-nonsense instelling en jarenlange ervaring in diverse functies op het gebied van klantcontact, planning en organisatie zal zij een waardevolle kracht zijn binnen ons dynamische bedrijf.

Kort filmpje over de opleiding voor orthopedisch schoentechnicus

Op dinsdag 22 maart 2022 ging de documentaire : ‘Krachtig specialistisch vakmanschap in beeld’ in première, bijgaand een apart fragment beschikbaar voor de orthopopedische schoentechnieken.

In deze documentaire zien we Jan van Westenbrugge (orthopedisch schoentechnicus) en Mariska de Graaf (orthopedisch schoentechnicus in opleiding) in actie.

Deze documentaire willen we breed onder de aandacht brengen zodat we de zichtbaarheid van deze mooie beroepsgroepen en opleidingen met grote maatschappelijke waarde en arbeidsmarktperspectief kunnen vergroten.

Perspectis - filmopnames

Film opnames bij perspectis

Op maandagochtend 7 maart 2022 werden er bij Perspectis opnames gemaakt door Wendy van Wilgenburg voor een documentaire over het kleinschalige specialistische beroepen en opleidingen. Als erkend leerbedrijf werken we samen met de Dutch Health Tec Academy in Utrecht waar de unieke opleiding Orthopedisch Schoentechnicus wordt aangeboden. Bij ons worden nu 2 studenten, Rik Fernhout en Mariska de Graaf, opgeleid door Jan van Westenbrugge. In de documentaire worden Jan en Mariska geïnterviewd op de werkplek en zie je ze in actie. De documentaire gaat 22 maart 2022 in première.

Perspectis Evelijn Nagelhout

Perspectis bestaat 5 jaar!

02-01-2017 – 02-01-2022

Perspectis Orthopedische Schoenmaker niewus

✓ Kosten Eigen Bijdrage en Eigen Risico 2022

Orthopedische schoenen vallen onder de basisverzekering en worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierbij wordt een wettelijke eigen bijdrage in rekening gebracht van €124,= per paar schoenen (in 2022). Het verplichte eigen risico bij de zorgverzekering is vastgesteld op € 385,00 (in 2022).

Perspectis orthopediesche schoentechnieke

WELKOM NIEUWE COLLEGA: ERWIN GROOTHUIS

Wij zijn verheugd te kunnen meedelen dat per 1 januari 2022 Erwin Groothuis ons team in de werkplaats versterkt. Erwin is sinds 1993 werkzaam in de schoentechniek en heeft ruime ervaring in alle voorkomende werkzaamheden. Doordat Erwin zelf drager is van orthopedisch schoeisel, heeft hij goed inzicht in wat belangrijk is bij de vervaardiging van orthopedisch schoeisel. In zijn vrije tijd bewerkt Erwin leer, kookt hij graag in de buitenlucht en ook is hij een fervent motorrijder.

Perspectis Evelijn Nagelhout

Welkom Nieuwe collega: Evelijn Nagelhout

Op 22 november 2021 is Evelijn Nagelhout bij Perspectis komen werken. Zij heeft werkervaring in de administratieve dienstverlening en vanuit haar zorgachtergrond kent zij het belang van goed schoeisel voor het welzijn en de mobiliteit van de cliënt. Evelijn werkt 24 uur per week en is voornamelijk achter de schermen werkzaam (back-office).

Perspectis orthopediesche schoentechnieken werkplaats 325

Welkom Nieuwe collega: Rik Fernhout

We zijn erg verheugd te kunnen mededelen dat per 6 september 2021 bij ons in dienst is: Rik Fernhout, leerling orthopedisch schoentechnicus. Rik zit in het derde jaar van de opleiding orthopedisch schoentechnicus en zal ook in de behandelkamer worden opgeleid.

Eerstelijns zorgverleners Nieuwjaarsborrel 2020

Op vrijdag 24 januari 2020 organiseerde Perspectis Orthopedische Schoentechnieken de eerstelijns zorgverleners nieuwjaarsborrel. Gezien de omvang van het gezelschap is de locatie van de Dutch Golfclub gekozen.

Het betreft een jaarlijks samenzijn van eerstelijns zorgverleners, denk aan o.a. huisartsen en praktijkondersteuners, fysiotherapiepraktijken, Buurtzorg, medische pedicure, tandartsen, podologen, osteopatie, verloskundigenpraktijk, logopedie, Verian in Hattem.

Via een interactief spel wordt kennisgemaakt met elkaar en kunnen we daarna napraten en netwerken.

Een traditie die al van meer dan 10 jaar geleden is opgestart en ook na afloop keken we elkaar aan en was de conclusie: het was een goed samenzijn en tot volgend jaar!

Leerling orthopedisch schoentechnicus Mariska de Graaf

Mariska volgt sinds 11 september 2019 de opleiding Orthopedische Schoentechnicus aan de Dutch HealthTec Academy te Utrecht. Hierbij gaat Mariska een dag naar school, en de overige dagen werkt en leert ze bij Perspectis. Dit traject duurt 4 jaar. Ze wordt opgeleid door onze gediplomeerde praktijkopleider, Jan van Westenbrugge.

Persbericht Diabetes Challenge Hattem – 21 maart 2018

Een samenwerkingsverband van verschillende paramedici heeft zich als doel gesteld de mensen in Hattem (meer) in beweging te krijgen. Daarom organiseren wij de Diabetes Challenge Hattem.

Lees meer  →

Perspectis orthopedische schoentechnieken wandelstokken 2     Perspectis orthopedische schoentechnieken wandelstokken

Wandelstokken bij Perspectis

Bij Perspectis zijn er nu moderne dames-en herenwandelstokken verkrijgbaar, dit al vanaf €23,65! Bijzonder om te melden: met moderne print (zoals tijgerprint of bloemetjesstokken). Het is belangrijk om goede ondersteuning te hebben tijdens het lopen, de stokken zijn allen op hoogte verstelbaar en er is een aantal inklapbaar (zie foto). Kom gerust langs om een kijkje te nemen en voor advies op maat waar nodig.

Perspectis Orthopedische Schoentechnieken BV is SEMH gecertificteerd.

ONH is meer dan een netwerkclub

De ONH is inmiddels 1 van de 3 netwerkclubs in Hattem, naast de Bedrijvenkring Hattem en de HAVO, de club voor de binnenstadondernemers.Maar waar de BKH en de HAVO ook vertegenwoordigend zijn voor hun leden is de ONH puur een netwerkclub. Een club met bedrijven van klein tot groot en inmiddels uitgegroeid tot 35 leden.

Lees meer  →

 

Een nieuwe collega, Welkom Anita van Gelder!

Anita van Gelder start 24 oktober 2019 als secretaresse bij Perspectis.

Marieke en Anita zullen u ontvangen met een warm welkom en zijn uw eerste aanspreekpunt.

Het Reumafonds heeft een nieuwe naam: ReumaNederland


Bekijk filmpje hier →

Perspectis Sportief!! Obstacle Run Hattem 

Een team van ondernemers en vrijwilligers hebben in het kader van de Langste dag voor de 2e keer de Obstacle Run georganiseerd.

Op 22 juni 2019 heeft Perspectis meegedaan aan een sportieve, spannende en leuke activiteit, namelijk de Obstacle Run in Hattem!

Tijdens de Obstacle Run waren er maar liefst 55 obstakels, waarvan 18 in het water!

Samenloop voor Hoop 2018

Voor de 2e keer is Perspectis Orthopedische Schoentechnieken sponsor, wij sponsoren een voetstap tegen kanker. Dit jaar is er EUR. 62.583,55 opgehaald.

Lees meer  →

Finale Diabetes challenge Hattem!

Een samenwerkingsverband van verschillende paramedici in Hattem heeft zich als doel gesteld mensen (meer) in beweging te krijgen. Daarom organiseren wij de Diabetes Challenge Hattem 2018. De wandelingen waren bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed!

Lees meer  →

Perspectis Orthopedische Schoentechnieken BV is per 2018 een erkend leerbedrijf.

Lees meer  →

1 maart 2019: Bezoek ONH bij Perspectis

Op 1 maart 2019 kwam de ondernemersvereniging Hattem (ONH) op bedrijfsbezoek bij Perspectis.

Er werd een rondleiding gegeven en er werd een voet afgegipst ter demonstratie.

Iedere maand komt de ondernemersvereniging bij elkaar en wordt er afwisselend een bedrijf bezocht, de andere maand wordt er een informatie- bijeenkomst/lezing/fiscale powerpoint gegeven, om elkaar te informeren over actuele veranderingen in het bedrijfsleven en tevens de onderlinge banden te verstevigen. Het was een geslaagd bedrijfsbezoek.