Gediplomeerd orthopedisch

 Technische vaardigheden

  Persoonlijke advies

 Voetbescherming

SCHOENONDERHOUD

Advies en Schoenonderhoud:

Natuurlijk wilt u langdurig en zonder klachten profijt hebben van uw schoenen. Het levert u in elk opzicht meer draagcomfort op. Goed schoenonderhoud bevordert de gebruiksduur en het draagcomfort van uw kostbare schoenen.

Of uw schoenen een lange levensduur hebben, hangt af van uw slijtagepatroon en hoe u de schoenen onderhoudt. U bent zelf verantwoordelijk voor het schoenonderhoud. Uw schoenen zijn grotendeels gemaakt van leer, dat natuurlijke eigenschappen heeft. Uw voeten en huid zullen wel eerst moeten wennen aan de correctie en ondersteuning die uw schoenen bieden.

Aantrekadvies van de schoenen:

  • Maak de sluiting van de schoen altijd volledig los. Dat is voor u makkelijker en voor de levensduur van de schoenen beter omdat ze minder snel zullen vervormen. Een effect dat wordt versterkt door een schoenlepel te gebruiken.
  • Controleer vóórdat u uw schoenen aantrekt op vuil, steentjes en vergelijkbare hinder.
  • Bij het aantrekken van de schoen raden wij u aan uw hiel goed tegen de achterwand van de schoen te plaatsen. Maak vervolgens de sluiting stevig vast voor een goede fitting.

Inlooptijd
Uw voeten, spieren, benen en eigenlijk uw hele lichaam moeten wennen aan de correctie en ondersteuning die uw schoenen of aanpassingen geven. Wij hanteren dan ook een inlooptijd van 1 à 2 weken. Daarna zult u gewend zijn aan het effect van de correctie. U hoort van ons welk inloopschema het best bij u past. Dit is afhankelijk van uw medische indicatie en welk type schoenvoorziening. Mocht u toch problemen ervaren tijdens de opbouwfase, dan is het verstandig een stap terug te doen in uw schema. Vervolgens houdt u 2 dagen dezelfde draagtijd aan. Op die manier kunnen wij uw klacht beter beoordelen. Het kan echter langer duren voordat u van uw (voet)probleem af bent. Ondervindt u na deze periode nog hinder? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Perspectis orthopedische schoentechnieken - Hattem - Schoenonderhoud

Wisselen van schoenen
Tijdens het gebruik nemen uw schoenen transpiratievocht op. Het is dan ook aan te raden de schoenen regelmatig te luchten en af te wisselen met uw reserve paar schoenen.

Klittenband
Als uw schoenen sluiten met klittenband, kunt u deze het best gesloten wegzetten. Zo voorkomt u dat er stof en haren in komen, waardoor de sluiting minder goed werkt.

Ritsen
Een ritssluiting die niet meer goed loopt kunt u insmeren met een minimale hoeveelheid zeep, kaarsvet of bijenwas, of inspuiten met een teflonspray. Let op dat u het leer niet raakt, dit kan vlekken veroorzaken.

Basisonderhoud
Om uw schoenen goed te houden moeten zij regelmatig worden schoongemaakt. Eens per week poetsen met een schoencrème is een minimum. Suède en nubuck kunt u borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Behandel uw schoenen regelmatig met een beschermspray.

Service en reparatie
Het doorlopen op versleten hakken en zolen kan onherstelbare schade aan uw schoenen aanrichten. Natuurlijk voeren wij deze reparaties graag voor u uit. U kunt ook altijd bij ons terecht voor drukplekken of andere problemen die u met uw schoenen heeft. Normale slijtage van de schoenen of onzorgvuldige behandeling vallen niet onder de normale garantie.

Kom tijdig met uw reparatie bij ons langs, wacht u vooral niet tot reparatie niet meer mogelijk is.

Contact:
U kunt iedere werkdag telefonisch contact opnemen van 08.30-12.30 uur en 13.30-16.30 uur op het volgende telefoonnummer: 038-7370139.

Adresgegevens:
Eikenlaan 17, 8051 BD te Hattem
Telefoonnummer: 038-7370139
E-mail: info@perspectis-ost.nl
Website: https://www.perspectis-ost.nl


Bereikbaarheid met de bus:
Bus 304 stopt langs de Apeldoornseweg: halte Hattem Zuid. U loopt de Sparrenlaan in, de tweede straat rechts is de Eikenlaan, na ongeveer 400 meter bent u gearriveerd op Eikenlaan 17.

 

Openingstijden:

Maandag:    08:30 - 17:00

Dinsdag:      08:30 - 17:00

Woensdag:  08:30 - 17:00

Donderdag:  08:30 - 17:00

Vrijdag:         08:30 - 17:00

Zaterdag:      GESLOTEN

Let op: Wij werken uitsluitend op afspraak

Perspectis Orthopedische Schoenen Zwolle
Perspectis orthopedische schoentechnieken - Hattem Zwolle