Foto: Marcel Senz.

In 2010 startten Charles Fakkert (LENS Accountants), René Slump (Berends & Slump) en Frank Kuiper (Jager Kuiper Advocaten) het Ondernemers Netwerk Hattem. Het idee werd door Charles Fakkert en René Slump opgepakt na een bezoek van beide heren aan ondernemersnetwerk BNI, een netwerkclub op Amerikaans wijze. “Dit wilden wij ook, maar dan wat minder schreeuwerig. Wat minder Amerikaans. Meer op zijn Hattems”, kijken de heren terug. En zo startten zij Ondernemers Netwerk Hattem (ONH).

De ONH is inmiddels 1 van de 3 netwerkclubs in Hattem, naast de Bedrijvenkring Hattem en de HAVO, de club voor de binnenstadondernemers. Maar waar de BKH en de HAVO ook vertegenwoordigend zijn voor hun leden is de ONH puur een netwerkclub. Een club met bedrijven van klein tot groot en inmiddels uitgegroeid tot 35 leden. Ongeveer 10 keer per jaar komt de club bij elkaar. In principe bij Dutch Golf voor een ontbijt, maar er zijn ook diverse bedrijfsbezoeken. Zo bezochten de ONH-leden onlangs onder meer Goliath, het nieuwe pand van Consmema en Bonbon Atelier A3.

Wij spraken met het huidige bestuur van de ONH; Marieke de Groot (Perspectis), Arjan Hof (Consultare) en Harry Klunder (Podototaal). Er wordt veel handel gedreven tussen de leden van het Ondernemers Netwerk Hattem. “Maar dat was niet het directe doel van de club. Natuurlijk is het mooi dat het gebeurt, maar dat ontstaat heel natuurlijk binnen de ONH”, aldus de bestuursleden.

Het eerste doel van de club was om elkaar als ondernemers te ontmoeten. “Elkaar echt leren kennen. Weten wat voor soort bedrijven er allemaal zijn in Hattem. Want ondanks dat Hattem een klein stadje is, ken je elkaar niet zo goed, omdat je elkaar niet zo vaak tegenkomt. Door onze bijeenkomsten weet je wel wat er allemaal in onze stad gebeurt.”
Een ander belangrijk doel binnen de ONH is om van elkaar te leren. Het ONH-bestuur vertelt: “Iedereen kan van elkaar leren. Of je nou voor jezelf werkt, of dat je personeel hebt. Je loopt allemaal vaak tegen dezelfde dingen aan. Binnen de ONH wordt daar vrijelijk over gesproken.

Soms in een groep, soms 1 op 1. En bij ons worden niet alleen de geweldige succesverhalen gedeeld, maar ook de mindere gebeurtenissen. En daar leer je enorm van. Soms lijk je echt een vriendengroep. En dat je dan uiteindelijk ook nog handel met elkaar deelt, dat is natuurlijk alleen maar mooi. Dat we als Hattemse bedrijven elkaar weten te vinden. Want je moet altijd eerst in je eigen plaats kijken of je werk neer kunt leggen of iets kunt kopen en dan pas verder
kijken.”

Ondernemers/bedrijven die lid willen worden kunnen dat melden via
www.ondernemendhattem.nl. De ondernemer moet wel in Hattem wonen of zijn bedrijf moet in Hattem gevestigd zijn. Dat zijn de enige voorwaarden om lid te worden. Er is bijvoorbeeld
geen branchebescherming. “Daarbij is het natuurlijk niet zo dat het interessant is als we 10 makelaars en 20 schildersbedrijven zouden hebben. We proberen er wel een interessant mengeling van branches van te maken. En het enige dat je betaalt is 1x per jaar voor de ontbijtjes die altijd keurig verzorgd worden bij Dutch Golf”, besluit het bestuur.